4 وجه تمایز انتخابات 2020 آمریکا با ادوار گذشته

به گزارش وبلاگ عینک با کلاس، خبرنگاران، گروه بین الملل- مریم خرمائی: یک روز بیشتر تا زمان برگزاری انتخابات 2020 آمریکا باقی نمانده است. اگر شرایط عادی بود؛ می گفتیم گردونه انتخاباتی بعد از راه پر فراز و نشیبی که پیموده، بالاخره از حرکت می ایستد؛ اما این دور از رقابت ریاست جمهوری آمریکا به چهار دلیل، متفاوت از ادوار گذشته است و آنگونه که از پیش بینی ها برمی آید، آوردگاه 3 نوامبر (13 آبان) می تواند نقطه شروع تحولاتی باشد که از آن بوی آشوب و ناآرامی به مشام می رسد.

4 وجه تمایز انتخابات 2020 آمریکا با ادوار گذشته

*اول آنکه به طور معمول، دورنمای مالی و سطح توقع مردم از میزان اشتغال و رفاه اجتماعی است که اغلبِ آنها را به پای صندوق های رأی می کشاند حال آنکه برای اولین بار در تاریخ انتخاباتی آمریکا، این بهداشت عمومی است که در موازنه قدرت میان دو رقیب جمهوریخواه و دموکرات دخیل شده و دستاوردهای مالی را کم رنگ می نماید. به طور مثال، اظهارنظر شب گذشته آنتونی فائوچی کارشناس ارشد ستاد مبارزه با کرونای کاخ سفید مبنی بر اینکه جو بایدن نامزد دموکرات، کووید 19 را از منظر پزشکی جدی تر می گیرد؛ مردم آمریکا را که بیش از 230 هزار تن از هموطنان شان را از دست داده اند و اکنون به بقا بیش از هر چیز دیگری می اندیشند؛ به سمت چپ طیف سیاسی متمایل می نماید و همین است که در سطح ملی، شاهد پیشتازی 8 درصدی بایدن هستیم.

*دیگر آنکه برای نخستین بار است که یک زن سیاه پوست نیمه هندی نیمه جامائیکایی که از قضا، همسری یهودی تبار نیز دارد؛ به امید تصاحب عنوان معاونت ریاست جمهوری پا به میدان رقابت می گذارد. اینکه کامالا هریس در این کارز انتخاباتی، بایدن را همراهی می نماید؛ یکی از نقاط قوت حزب دموکرات است که قطعاً دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه، نمی تواند با وعده هایی مثل اعزام نخستین زن فضانورد به کره ماه، آن را جبران کند.

*سومین عامل تأثیرگذار، سطح مشارکت مردمی در انتخابات 2020 آمریکا است. تا به امروز بیش از 90 میلیون نفر به وسیله پُست رأی خود را به صندوق انداخته اند و پیش بینی می گردد که این رقم بالغ بر 150 میلیون نفر گردد؛ امری که از 1908 به این سوی، بی سابقه بوده است که این خود حاکی از تنگاتنگ بودن رقابت میان دو حریف جمهوریخواه و دموکرات است.

*در نهایت، چهارمین عامل تأثیرگذار و در عین حال تنش زا آن است که برای نخستین بار، یکی از دو رقیب که از قضا ساکن فعلی کاخ سفید است، حتی پیش از برگزاری انتخابات، صحت آن را زیر سوال برده و از احتمال تقلب گسترده که به عدم پذیرش نتایج از سوی او منجر می گردد؛ صحبت می نماید.

در این میان، آنچه بیش از همه بحث برانگیز می گردد این است که ترامپ می کوشد میان عوامل شماره 3 و 4 ارتباط ایجاد کند به این معنا که تقلب انتخاباتی را به افزایش سطح مشارکت مردم در انتخابات پُستی نسبت می دهد.

ترامپ یا بایدن، نفع انتخابات پُستی به کدام یک می رسد

حتماً انتظار داریم با آن همه قیل و قالی که ترامپ راه انداخته، نفع حضور مردم در انتخابات زودهنگام، به سبد دموکرات ها ریخته گردد. طبق برآوردها، شمار دموکرات هایی که خواهان برگ رأی پُستی بوده اند؛ 10 میلیون نفر بیشتر از جمهوریخواهان است و همین اثباتی است بر سودمند بودن این روش رأی گیری برای بایدن.

اما بافت جمعیتی سالمند آمریکا، اغلب هوادار جمهوریخواهان است و معمولاً هم به شیوه پُستی رأی می دهد. جالب آنکه ایالات کلیدی چون فلوریدا و آریزونا بافت جمعیتی مسنی دارند و از همین بابت است که در بیشتر رای گیری ها دیدگاه آنها تمایل به دوری جستن از حزب دموکرات دارد.

پس چرا ترامپ، از هواداران خود خواست که به وسیله پُستی رأی ندهند؟ پاسخ آن است که او به نوعی غربالگری انتخاباتی دست زده است یعنی آنکه می خواهد 3 نوامبر را به نمایش قدرت حضوری جمهوریخواهان پای صندوق رأی تبدیل کند. رئیس جمهور آمریکا می داند که در اغلب ایالات، اختلاف رأی مردمی اش با نامزد دموکرات بیش از آن است که قادر به جبران باشد. پس سعی می نماید تا جایی که ممکن است در ایالات مرددی چون فلوریدا، اوهایو، پنسیلوانیا و میشیگان، فاصله خود را با بایدن کم کند. تنها در صورتی که اختلاف آرا ناچیز باشد؛ می توان با طرح اتهام تقلب، خواهان بازشمارش آنها شد و فرضیه هایی چون تعمد دموکرات ها در عدم تطبیق مدارک و امضاها، وارد کردن نام مردگان در بر گه های رأی و غیره را عنوان نمود.

اینکه ترامپ، در یکی از گردهمایی های انتخاباتی اش مدعی شد فکر نمی کنم اینکه بعد از انتخابات مدت زیادی انتظار بکشیم، امر عادلانه ای باشد. به محض اینکه انتخابات تمام گردد، با وکلایمان دست به کار می شویم؛ اشاره به همین موضوع دارد.

این سناریویی است که دورنمای روزهای پساانتخاباتی آمریکا را به سمت شورش موافقین و مخالفین ترامپ پیش می برد و معین نتیجه نهایی را به دیوان عالی واگذار می نماید- مرجع قضائی که همین چند روز پیش، خانم امی بارت را به عضویت پذیرفت تا به این ترتیب، از 9 کرسی قضاوت، 6 مورد آن در کنترل جمهوریخواهان باشد.

اینکه دموکرات ها واقعاً قصد تقلب دارند یا خیر امر نامعلومی است؛ اما در سناریوی از پیش نوشته شده ترامپ که پایانش به تمدید زمامداری او ختم می گردد، شکی درباره اینکه چه کسی متقلب است؛ وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "4 وجه تمایز انتخابات 2020 آمریکا با ادوار گذشته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 وجه تمایز انتخابات 2020 آمریکا با ادوار گذشته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید