جزییات یک نظرسنجی انتخاباتی؛ تمایل 43 درصدی برای مشارکت

به گزارش وبلاگ عینک با کلاس، ایسپا نتایج آخرین نظرسنجی خود درباره انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 را منتشر کرد.

جزییات یک نظرسنجی انتخاباتی؛ تمایل 43 درصدی برای مشارکت

به گزارش ایسنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در ادامه فرایند نظرسنجی های انتخاباتی که به منظور سنجش نگرش مردم ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 انجام شد، در فروردین ماه امسال یک نظرسنجی در مقیاس ملی را انجام داده است که در ادامه نتایج آن را آنالیز می کنیم:

مشخصات پاسخگویان

بر اساس جزئیات منتشر شده از این نظرسنجی در این نظرسنجی اطلاعات از 1569 نفر شهریور به صورت مصاحبه تلفنی صورت گرفته است که 49.9 درصد پاسخگویان را مردان و 51.1 درصد آنها را زنان تشکیل می دهند. همچنین 26.6 درصد پاسخ گویان در بازه سنی 18 تا 29 سال، 46.9 درصد در سنین 30 تا 49 سال و 26.5 درصد در بازه 50 سال و بالاتر بودند. 65 درصد پاسخگویان این نظرسنجی میزان تحصیلات خود را غیر دانشگاهی و 35 درصد دانشگاهی اعلام کرده اند. همچنین 69.6 درصد پاسخگویی آن را افراد متاهل و 23.9 درصد آنها را افراد مجرد تشکیل داده اند. 38.1 درصد پاسخگویان این نظرسنجی در مراکز استانها 36 درصد در سایر شهرها و 25.9 درصد در روستاها سکونت داشتند.

پراکندگی جغرافیایی جمعیت نمونه 310 شهرستان و روستاهای تابعه آن را در بر می گیرد. نرخ پاسخ در این طرح نیز 65 درصد بوده که این میزان نشان می دهد از هر 100 نفر 65 نفر به درخواست پرسشگران برای مصاحبه پاسخ مثبت دادند.

اطلاع مردم از زمان انتخابات ریاست جمهوری

در این نظرسنجی به منظور سنجش میزان توجه شهفرایندان به موضوع انتخابات از آنها پرسیده شده همانطور که می دانید چند ماه دیگر قرار است انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار گردد آیا می دانید این انتخابات در چه ماهی برگزار خواهد شد؟

50.2 درصد شهفرایندان از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اطلاع داشتند در مقابل نیست 49.8 درصد از پاسخگویان یا نمی دانستند انتخابات در چه ماهی برگزار می گردد، یا به ماه های دیگری غیر از خرداد ماه اشاره کردند.

پیگیری اخبار مربوط به انتخابات

همچنین در این نظرسنجی از پاسخگویان پرسیده شده است انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه برگزار خواهد شد، تا چه حد اخبار انتخابات را دنبال می کنید؟ 41.9 درصد پاسخگویان گفتند اخبار انتخابات را دنبال نمی نمایند، 26.1 درصد کمی، 20.9 درصد تا حدی بگیره اخبار تحولات انتخاباتی هستند. افرادی که در حد زیادی اخبار مربوط به انتخابات را پیگیری می نماید 11.1 درصد پاسخگویان را تشکیل می دهند.

دیدگاه پاسخگویان در مورد میزان مشارکت مردم در انتخابات

24 درصد پاسخگویان در جواب این پرسش که فکر می کنید مردم تا چه میزان در این انتخابات (انتخابات ریاست جمهوری) شرکت می نمایند گفته اند فکر می نمایند مردم به میزان زیاد یا خیلی زیادی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد. میزان مشارکت مردم از نظر 14.4 درصد متوسط و از نظر 40.3 کم یا خیلی کم است. 21.3 درصد نیز گفته اند نمی دانند مردم تا چه حد در انتخابات شرکت خواهند کرد.

میزان تمایل مردم به شرکت در انتخابات

در این نظرسنجی از شهفرایندان پرسیده شده است خود شما برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری چه تصمیمی گرفته اید؟ که 43.3 درصد از پاسخگویان گفته اند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد، 4.7 درصد احتمال زیاد شرکت خواهند کرد، 20.8 درصد هنوز تصمیم نگرفته اند، 5.8 درصد احتمال کمی دارد شرکت نمایند و 25.3 درصد به هیچ وجه شرکت نخواهند کرد. (با توجه به انجام نظرسنجی به صورت تلفنی دو نکته را باید در نظر داشت: اول اینکه حداکثر تمایل به مشارکت همان عدد گزینه قطعاً شرکت نمی کنم (حتی حدود چهار درصد کمتر) است و دوم اینکه با توجه به محافظه کاری ناشی از روش تلفنی عدد گزینه به هیچ وجه شرکت نمیکنم معتبر نیست چون بخشی از کسانی که قصد شرکت در انتخابات ندارند گزینه هنوز تصمیمی نگرفته ام را انتخاب می نماید.)

یافته های این نظرسنجی حاکی از آن است که 19 درصد پاسخگویان در گروه سنی 18 تا 29 سال، 42.6 درصد در گروه سنی 30 تا 49 سال و 56.4 درصد پاسخگویان در گروه سنی 50 سال به بالا تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات دارند. 34.1 درصد ساکنان مراکز استانها، 41.2 درصد ساکنان سایر شهرها و 60.2 درصد ساکنان روستاها گفته اند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد. همچنین 47.3 درصد افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی و 16.6 در افراد دارای تحصیلات دانشگاهی تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات گرفته اند.

شرایط مردم برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400

در جریان انجام این نظرسنجی از افرادی که تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفته اند پرسیده شده است در چه صورتی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنید؟ که 44.9 درصد آنها گفته اند بستگی دارد چه کسانی کاندیدا شوند، 36.8 گفته اند اگر شرایط مالی بهتر گردد، 5.1 اظهار کرده اند تخت هیو شرایطی شرکت نمی نمایند، 2.4 درصد بیان کرده اند اگر بدانم با شرکت نکردنم در انتخابات وضع بدتر می گردد، در انتخابات شرکت خواهم کرد، 4.1 درصد به سایر موارد اشاره کرده اند و 6.7 درصد نیز به این سوال پاسخی نداده اند.

میزان رای احتمالی مردم به شخصیت های سیاسی (در صورت کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400)

از پاسخگویان پرسیده شده است من اسم چند شخصیت سیاسی را می خوانم اگر هر کدام کاندیدای ریاست جمهوری شوند تا چه حد محتمل است شما به هر یک از این افراد رای بدهید؟ که در پاسخ 36.6 درصد کل افراد نمونه، به جز کسانی که قطعاً در انتخابات شرکت نمی نمایند، گفته اند در صورت کاندیدا شدن ابراهیم رئیسی احتمال زیادی دارد که به وی رای دهند. این نسبت برای سید حسن خمینی 22.9 درصد، محمدباقر قالیباف 13.1 درصد، محمد جواد ظریف 12.5 درصد، سعید محمد 7.5 درصد، محسن رضایی 6.8 درصد، علی مطهری 4.9 درصد، سعید جلیلی 4.8 امیرحسین قاضی زاده هاشمی 4.5 درصد، علی لاریجانی 4.3 درصد، مسعود پزشکیان 2.4 درصد و حسین دهقان 1.5 درصد است.

همچنین 60.5 درصد پاسخگویان حسین دهقان را نمی شناختند؛ این میزان برای مسعود پزشکیان 60.4 درصد، سعید محمد 58.2 درصد، سعید جلیلی 47.4 درصد و امیرحسین قاضی زاده هاشمی 46.6 درصد است.

دیدگاه مردم در مورد سطح اختیارات رئیس جمهور برای اداره کشور

فکر می کنید در کشور ما سطح اختیارات رئیس جمهور برای اداره کشور به چه میزان است؟ از دیگر پرسش هایی است که در این نظرسنجی مطرح شده که 28.7 درصد از پاسخگویان سطح اختیارات رئیس جمهور را برای اداره کشور کم و 33.9 درصد زیاد دانستند. همچنین 25.4 پاسخگویان معتقد بودند که رئیس جمهور برای اداره کشور تا حدی اختیار دارد و 12 درصد نیز به این سوال پاسخ ندادند.

امیدواری مردم به تغییر شرایط کشور پس از انتخابات

در ادامه از پاسخگویان پرسیده شد فکر می کنید با تغییر دولت در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه شرایط کشور چه تغییری خواهد نمود؟ که 32.8 درصد پاسخگویان گفته اند با تغییر دولت در انتخابات ریاست جمهوری شرایط کشور بهتر می گردد؛ در مقابل 11.7 درصد بیان کرده اند با تغییر دولت در این انتخابات به وضع کشور بدتر می گردد. همچنین 33.2 درصد معتقد بودند با تغییر دولت در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه شرایط کشور فرقی نخواهد نمود و 22.3 درصد پاسخگویان نیز در پاسخ به این پرسش اظهار بی اطلاعی کرده اند یا به آن جواب نداده اند. از کل افرادی که گفته اند قطعاً در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می نمایند، بیش از نیمی از آنها (51.5 درصد) معتقدند با تغییر دولت شرایط کشور بهتر میگردد. 4.6 درصد آنها گفته اند شرایط کشور بدتر می گردد و از نظر 19.6 درصد آنها تغییری در شرایط کشور رخ نمی دهد.

دیدگاه مردم در مورد تأثیر بازگشت به برجام در شرایط کشور

از دیگر پرسش های مطرح شده در این نظرسنجی این بوده کهفکر می کنید اگر آمریکا و ایران به توافق برجام برگردند، چه تاثیری بر شرایط کشور خواهد گذاشت؟ که 46.6 درصد گفتن شرایط کشور بهتر خواهد شد 5.9 درصد بیان کرده اند شرایط کشور قطر خواهد شد و 28.3 درصد معتقد بودند اگر آمریکا و ایران به توافق برجام برگردند، تاثیری بر شرایط کشور نخواهد داشت. 19.2 درصد پاسخگویان نیز در پاسخ به این سوال اظهار بی اطلاعی کردند.

منبع: فرارو

به "جزییات یک نظرسنجی انتخاباتی؛ تمایل 43 درصدی برای مشارکت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزییات یک نظرسنجی انتخاباتی؛ تمایل 43 درصدی برای مشارکت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید