بارسا بدون پادشاه

به گزارش وبلاگ عینک با کلاس، برخی وقت ها یک جمله ساده یا چند دقیقه کوتاه از یک فیلم می تواند خاطره جمعی گروهی از مردم باشد.

بارسا بدون پادشاه

به گزارش وبلاگ عینک با کلاس به نقل از روزنامه وبلاگ عینک با کلاس ، حالا ممکن است این خاطرات تلخ باشد یا شیرین. صحبت از خبری است که روز گذشته در رسانه ها و صفحات فضای مجازی مربوط به باشگاه بارسلونا منتشر شد. در حالی که طی چند هفته گذشته طرفداران بارسا برای تمدید قرارداد لیونل مسی لحظه شماری می کردند، یک جمله ساده از سوی باشگاه همه آنها را در شوک فرو برد: مسی دیگر در بارسا نخواهد بود.

هنوز طرفداران پرشور بارسا و دوست داران اسطوره آرژانتینی از این شوک خارج نشده بودند که حساب توئیتری باشگاه با انتشار ویدئویی 7 دقیقه ای، آب سردی روی پیکر تمام طرفداران بارسایی مسی ریخت. این ویدئو که با نام از تو متشکریم لئو در فضای مجازی پخش شد، در واقع مروری بر تمام سال های حضور مسی در این باشگاه و افتخاراتش با کاتالان ها بود. بدون شک خیلی از طرفداران بارسا این ویدئو را در گوشی خود ذخیره می نمایند تا هر از گاهی که دل شان برای هنرنمایی شماره 10 افسانه ای شان تنگ شد، آن را ببینند.

شاید خود مسی در این ساعات و لحظات به 21 سال پیش فکر می نماید که باشگاه آرژانتینی نیوولز اولدبویز را ترک کرد و وارد آموزشگاه بارسلونا یا همان لاماسیا شد. او در آن روزها در کنار فوتبال بازی کردن، با یک مشکل هورمونی هم دست و پنجه نرم می کرد. با تمام این اوصاف سه سال طول کشید تا لئو مهمترین دوران زندگی خود و باشگاه بارسلونا را آغاز کند. 16 نوامبر سال 2003 بود که او در افتتاحیه استادیوم دراگائو پورتو، اولین بازی اش را برای بارسا انجام داد. طی 48 ساعت گذشته، آنقدر خبر و اطلاعات در خصوص مسی و آینده اش منتشر شده که تمام فضای مجازی را به خودش اختصاص داده، اما در خاتمه فقط یک حقیقت تلخ برای بارسا و طرفدارانش به جای مانده است: پادشاه از نیوکمپ رفت.

مقصر کیست؟

اولین مطلبی که بعد از رفتن مسی در فکر طرفداران فوتبال شکل گرفت، این بود که باید چه کسی یا کسانی را مقصر جدایی مسی از بارسلونا دانست. اولین نفری که پیکان انتقادها به سمت او نشانه رفته، جوزپ بارتومئو رئیس سابق بارساست. خیلی ها می گویند بحران مالی که بارسا این روزها با آن درگیر است، به واسطه سیاست های مالی بارتومئو بوده است. در یک نمونه او برای جذب کوتینیو، عثمان دمبله و گریژمان طی سال های اخیر، حدود 300 میلیون یورو هزینه کرد. سال گذشته هم شخصا مقابل انتقال مسی به تیم های دیگر ایستاد تا عملا بارسا از انتقال بعدی مسی به هیچ پولی نرسید.

دومین مقصر را لالیگا و سیاست های محدود نماینده اش اعلام نموده اند. لالیگا برای تمام باشگاه های خود سقف هزینه هایی معین نموده که هیچ باشگاهی حق تعدی از آن را ندارد. این تصمیم مسلما برای مقابله با بریز و بپاش های رئال و بارسا در سال های اخیر بوده است، اما این انتقاد هم وارد است که نبود ستاره ای همانند مسی در لالیگا، بسیاری از درآمدهای این لیگ را از بین می برد.

در مرحله آخر بعضی از لاپورتا هم انتقادهایی داشتند. باشگاه بارسلونا همان ابتدا اعلام نمود که پدر مسی به اسم مدیر برنامه هایش روز پنجشنبه برای تمدید قرارداد آمده بود اما قوانین لالیگا مانع از تحقق این مساله شد. سوالی که طرفداران بارسا از لاپورتا طی این چند روز در فضای مجازی پرسیده اند، این است که چنین قوانینی از چند سال قبل وجود داشته و مطمئنا لاپورتا نسبت به آن اطلاع داشته است. مساله بعدی این که لاپورتا از مدت ها پیش می دانست که برای نهایی شدن تمدید قرارداد مسی، بعضی از بازیکنان فعلی بارسا باید به فروش برسند. اما چرا هیچ اقدامی در این مدت از سوی مدیران بارسا صورت نگرفت.

ابهامات کنفرانس خبری لاپورتا

خوان لاپورتا روز گذشته کنفرانسی خبری برگزار کرد تا در خصوص شرایط به وجود آمده در خصوص مسی صحبت کند. برگزاری این کنفرانس باعث شد تا حواشی پیرامون باشگاه بارسلونا بیشتر گردد.

مهمترین بخش صحبت های لاپورتا این بود که تایید کرد توافق با مسی کم و بیش به این شکل بود که مسی دو سال بازی می کرد، اما پنج سال دستمزد می گرفت. لالیگا اما این روش دور زدن را برای فصل 22-2021 نپذیرفت. لاپورتا در این باره گفت: لالیگا گفت که اگر ما عملیات آنها (توافق با یک شرکت برای حق پخش تلویزیونی) را بپذیریم، آنها هم مسی را در قرارداد خود می پذیرفتند. اما ما نمی توانیم بخشی از حقوق پخش خود را در مدت زمان طولانی واگذار کنیم. باشگاه باید بالاتر از بازیکنان، مربیان، روسا و همه باشد.

تنها چند دقیقه از این حرف های لاپورتا در کنفرانس گذشته بود که خاویر تباس، رئیس لالیگا جواب او را داد. تباس در پیامی کوتاه نوشت: تو خوب می دانستی که توافق CVC روی حق پخش تلویزیونی در 50 سال آینده تاثیری نداشت و علاوه بر این، ارزش بالایی برای باشگاه ها داشت و با یاری آن می توانستی هم بدهی ها را پرداخت کنی و هم مسی را نگه داری. تو این موضوع را از چند ساعت قبل می دانستی.

موضوع دیگری که لاپورتا به آن اشاره نمود، این بود که در حالی که مسی قبول نموده بود حقوق سالانه خود را تا 50 درصد کاهش دهد، اما بعضی از بازیکنان بارسا مثل دمبله، اومتیتی و گریژمان حاضر به کم کردن قراردادهای خود نشدند. این مساله باعث می گردد بی شک فشار زیادی از طرفداران روی این دسته از بازیکنان شکل بگیرد.

بارسا، قبل و بعد از مسی

مساله ای که باعث می گردد طرفداران بارسا از همین حالا نگرانش باشند، شرایطی است که این باشگاه قبل و بعد از ورود مسی داشته است. قبل از آن که اعجوبه آرژانتینی در لیست تیم اصلی بارسا قرار بگیرد، این تیم فاتح 61 جام شده بود. حالا مسی در 34 سالگی در حالی نیوکمپ را ترک می نماید که تعداد این جام ها به 96 رسیده است. به عبارتی لیونل مسی در فتح 4/36 درصد جام های بارسا در تاریخ 122 ساله اش نقش داشته است.

حسین خلیلی /روزنامه وبلاگ عینک با کلاس

منبع: جام جم آنلاین

به "بارسا بدون پادشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بارسا بدون پادشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید